40 millió forintot vont le a NAV Gyurcsányék számlájáról (2024)

  • Címlap
  • 40 millió forintot vont le a NAV Gyurcsányék számlájáról (1)
  • Politika
  • 40 millió forintot vont le a NAV Gyurcsányék számlájáról (2)
  • Magyar politika
  • 40 millió forintot vont le a NAV Gyurcsányék számlájáról (3)
  • A NAV hatalmas összeget vont le a Demokratikus Koalíció számlájáról

Nagy Levente Newsroom újságíró

40 millió forintot vont le a NAV Gyurcsányék számlájáról (5)

Gyurcsány Ferenc szerint csak erőlködésről van szó / Fotó: Knap Zoltán

A Demokratikus Koalíció szerint nem ért véget a párt elleni kormányzati támadás Kiss László óbudai polgármester őrizetbe vételével, a NAV ugyanis több mint 40 millió forintot vont le a párt számlájáról. Úgy látják, hogy a hatalom láthatóan összehangolt, egészpályás letámadást tart a DK-val szemben. Gyurcsány Ferenc erőlködésként írta le a pénzlevonást.

Ezeket látta már?

  • Terror a vonaton: őrjöngő férfi verte szét a ma reggeli Savaria InterCity egyik WC-ajtaját – fotó, videó
  • Magyar Péter futva érkezett a TISZA Párt Margit-szigeti piknikére: itt a fotó

„Nem ért véget a DK elleni kormányzati támadás Kiss László óbudai polgármesterünk tegnapi, érthetetlen őrizetbe vételével. A mai napon a NAV 43 és félmillió forintot vont le törvénytelenül a számlánkról, hogy érvényesítse az Állami Számvevőszék szintén törvénytelenül kiszabott közel 90 millió forintos bírságának második részét” – olvasható a Demokratikus Koalíció közleményében, amiben az áll, hogy a párt megítélése szerint a hatalom láthatóan összehangolt, egészpályás letámadásban van velük szemben, amelyben a rendőrség és az ügyészség mellett már az adóhatóság is részt vesz.

A Demokratikus Koalíció szerint azonban minden támadás hiábavaló. Ők maradnak, akik eddig is voltak: a rendszerellenzék, amely semmilyen alkut nem köt a hatalommal.

„Akárhány büntetést szabhatnak ki ránk, akárhány politikusunkat próbálhatják meg lejáratni, mi nem fogunk fideszesekkel tárgyalni a Fővárosról, nem fogjuk osztani a Fidesz Oroszországról vagy jogállamról vallott nézeteit, nem fogunk lemondani az elszámoltatásról, ahogy nem fogunk fideszesekkel bulizni a Sziget VIP-ben sem. Nekünk az ellenzékiség nem szerep, hanem küldetés. Egy szabad, igazságos és európai Magyarországot akarunk, amit csak egy szociáldemokrata politika teremthet meg” – olvasható a párt közleményben.

Gyurcsány Ferenc megszólalt az óbudai polgármester letartóztatásáról

Gyurcsány szerint csak „erőlködnek”

„Erőlködjetek csak fiúk, nem fog sikerülni…” – kommentálta a történéseket a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalán. Gyurcsány szintén hangsúlyozta, hogy az ÁSZ törvénytelenül szabta ki rájuk a 90 millió forintos bírság második részét:

„A hatalom láthatóan összehangolt, egészpályás letámadásban van a Demokratikus Koalícióval szemben, amelyben a rendőrség és az ügyészség mellett már az adóhatóság is részt vesz” – ismételte meg a párt közleményében leírtakat.

Őrizetben a DK-s polgármester

Mint az ismert, a napokban őrizetbe vették a DK-s óbudai polgármestert, Kiss Lászlót. Az ügyészség közleménye szerint indítványozták a politikus letartóztatását, és az ügynek már 16 gyanúsítottja van.

A polgármesterrel közölt megalapozott gyanú szerint dr. Kiss László a 2019 októberi polgármesterré választását követően megállapodott egy ismerősével, hogy az érdekeltségébe tartozó cégek rendszeresen megbízásokat kapnak az önkormányzattól, amiért cserébe neki és további – az önkormányzatnál dolgozó – hivatalos és nem hivatalos személyeknek pénzt kell visszafizetni.

A vesztegetési pénz eredetének és céljának leplezése érdekében az önkormányzat fiktív, túlárazott szerződéseket kötött több, erre a célra létrehozott gazdasági társasággal. A valóságban a színlelt vállalkozási szerződésekben írt szolgáltatást, termékbeszerzést nem a szerződő cégek, hanem más gazdasági társaságok teljesítették a szerződésben vállalt árnál alacsonyabb összegért. Esetenként a vállalt munkát az önkormányzat alkalmazottai végezték el.

A polgármestert vezető beosztású személy által az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettével, valamint más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja a főügyészség.

Az ügy további két újabb gyanúsítottja egy III. kerületi önkormányzati képviselő, valamint az egyik érintett gazdasági társaság ügyvezetője. A büntetőeljárásban korábban gyanúsítottként kihallgatott alpolgármester letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság 2024. október 20-ig hosszabbította meg – derül ki a Központi Nyomozó Főügyészség közleményéből.

BLIKK DOSSZIÉ

DK
40 millió forintot vont le a NAV Gyurcsányék számlájáról (9)

Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

DK Gyurcsány Ferenc NAV levonás Állami Számvevőszék

Rúzs

Riasztást adtak ki egész Budapestre záporok, zivatarok miatt: az operatív törzs megszólalt a tűzijátékéról Nagy bajban a nyugdíjasok: most jött a lesújtó hír Nézd, milyen édesen várja a tűzijátékot a kis Lujza, Keve és Zalán: ilyen nagyok már Rúzsa Magdi ikrei Micsoda videó került elő Bochkor Gábor és Várkonyi Andrea lányáról: mindenki csak kapkodja a fejét Tóth Andi megszólalt a babáról: boldogan, mosolyogva jelentette be
  • Címlap
  • 40 millió forintot vont le a NAV Gyurcsányék számlájáról (22)
  • Politika
  • 40 millió forintot vont le a NAV Gyurcsányék számlájáról (23)
  • Magyar politika
  • 40 millió forintot vont le a NAV Gyurcsányék számlájáról (24)
  • A NAV hatalmas összeget vont le a Demokratikus Koalíció számlájáról
40 millió forintot vont le a NAV Gyurcsányék számlájáról (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated:

Views: 5453

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.